23948sdkhjf

Bästa truckarna hyllades i Hannover

På måndagskvällen korades Crown, Jungheinrich, Still och Toyota Material Handling Europe till vinnare i fem kategorier i den andra upplagan av International Forklift Truck of the Year Award 2014 – IFOY.
Toyota Material Handling kammade hem segern i två kategorier. Anders Karlsson, ende svenske juryrepresentanten och chefredaktör för Transport & Logistik iDag/Transportnet var på plats i på CeMAT-mässan i Hannover i samband med prisutdelningen.

Prisutdelningen ägde rum på måndagskvällen vid en galamiddag och prisceremoni i Convention Center på Hannover-mässan i samband med den stora materialhanterings- och intralogistikmässan CeMAT där de glada vinnarna fick ta emot metall- och glastroféer.

– Endast de allra bästa fordonen och lösningarna kvalificerade sig till finalomgången, och konkurrensen om utmärkelserna var extremt jämn i vissa kategorier, säger Anita Würmser, juryordförande i IFOY Award.

Vinnaren i kategorin motviktstruckar upp till 3,5 ton är modellen Traigo 80 från Toyota Material Handling Europe. Denna eldrivna truck prisas av juryn för den höga lyft- och körhastigheten i kombination med snabb accelerationsförmåga, vilket innebär en produktivitetsökning med 20 procent.

Det blev en eltruck som tog hem segern även i kategorin motviktstruckar över 3,5 ton. Och här var det målfoto som avgjorde att Jungheinrich modell EFG S40 kammade hem segern. Juryn lovordar truckens höga energieffektivitet och den exakta styrningen.

I kategorin lagertruckar segrade Crown med sin modell GPC 3000 orderplockare med Crown QuickPick fjärrstyrda kontroll. Juryn lyfter fram den så kallade ”magiska handsken” som möjliggör för operatören att förflytta trucken framåt genom att trycka på en knapp i handsken utan att själv behöva vara ombord på trucken. Därmed har operatören båda händer fria för plockuppdrag.

I kategorin förarlösa truckar utsågs ”iGoEasy” från Still. Kombinationen av iPad och förarlös EGV-S gående höglyftande truck banar vägen för en enkel och kostnadseffektiv övergång til automatiserade operationer för standardmässiga arbetsuppgifter.

Det var extremt jämnt även i kategorin intralogistiklösningar och här var det Toyota Material Handling Europe som kammade hem segern med sitt system ”I_Site” som är i drift hos den internationella logistikleverantören Carreras Group. Via en webbportal kontrollerar Carreras sina 300 truckar vid 22 platser med en hög effektivitet som har ökat produktiviteten med 10 procent och som har minskat driftskostnaderna med cirka 60 procent.

Vinnare IFOY Award 2014:

Kategorin motviktstruckar upp till 3,5 ton

Traigo 80, Toyota Material Handling Europe (eldriven)

Kategorin motviktstruckar över 3,5 ton

EFG S40, Jungheinrich (eldriven)

Kategorin lagertruckar

GPC 3000 låglyftande orderplockare med Crown QuickPick fjärrkontroll, Crown

Kategorin förarlösa truckar

iGoEasy, Still

Kategorin intralogistiklösningar

Toyota Material Handling Europé: Carreras Group, en internationell logistikleverantör som förbättrat produktivitet och minskat sina kostnader för sin flotta av Toyota-truckar genom att använda Toyota I_Site.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062