23948sdkhjf

Havator tar över Brunskogs tungtransporter och värvar Olof Kånge

Brunskoggruppen avyttrar sin väletablerade verksamhet inom tung- och specialtransporter till Havator. Samtidigt har Havator rekryterat Olof Kånge som sedan den 1 maj är Sverigechef för transportverksamheten inom Havator.
Olof Kånge har en mångårig erfarenhet av transportbranschen. Han har tidigare i sin karriär bland annat haft chefsbefattningar inom Alltransport i Östergötland och dåvarande Östgötafrakt.
Havator expanderar ytterligare genom att etablera sig i Ljungby och förvärvar Brunskogsgruppens inarbetade verksamhet inom tung- och specialtransporter. Försäljningen av verksamheten innebär att Havator AB övertar personal och fordon samt från och med den 1 juni etablerar sig i Brunskoggruppens lokaler i Ljungby.
Havator framhåller att förvärvet innebär utökad kompetens framförallt när det gäller gränsöverskridande transporter men även när det gäller kompletta lösningar vid tunga transporter och förflyttningar.
- I linje med strategin att fokusera Brunskoggruppens verksamhet på tredjepartslogistik, kran- och slingbilstransporter beslutade företagsledningen i slutet av 2013 att avyttra företagets tung- och specialtransportverksamhet, säger Brunskoggruppens vd Marcus Brunskog.
Havators transportverksamhet finns sedan tidigare etablerad i Norrköping och Göteborg. Etableringen i Norrköping skedde 2008 sedan i samband med att Havator förvärvade Alltransport i Norrköpings bolag för tung- och specialtransporter – Allyft.
- Genom övertagandet av Brunskoggruppens tung- och specialtransportverksamhet i Ljungby så får vi en för södra Sverige optimal etablering, säger Olof Kånge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047