23948sdkhjf

EEL satsar 111 miljoner på större centrallager

Elon Elkedjan Logistics bygger ut sitt centrallager i Örebro till det dubbla, och adderar ytterligare 100 meter tågkaj. Totalt investeras 111 miljoner kronor i expansionen.
Vitvarukoncernen Elon Elkedjan Logistics, EEL:s, befintliga centrallager på 30 000 kvadratmeter byggs ut med 25 000 kvadratmeter höglager med en höjd på 10 meter, samt 1 200 kvadratmeter kontorsyta. Tåghuset byggs ut med 100 meter, vilket ger en dubbelt så lång lastkaj och kapacitet till 50 procent fler tågtransporter. Planen är att majoriteten av alla transporter till och från EEL:s centrallager ska gå på järnväg inom fem år.

– Utbyggnaden är ett led i en planerad expansion för EEL i bland annat Sverige och Norden, säger Elons vd och koncernchef Christer Larsson i en kommentar.

– Utbyggnaden och expansionen ger Örebro fler arbetstillfällen. Vi har redan börjat anställa och kommer att rekryterar fler till lagret och till vårt huvudkontor som också byggs ut.

Uppdraget att bygga ut centrallagret ligger på NCC Construction, som inlett arbetet nu i maj. Den första delen av det utbyggda lagret ska tas bruk i november, och hela arbetet ska vara färdigt i februari 2015.
– EELs satsning ligger helt i linje med regionens satsning på att bli ett nordiskt nav för distribution av varor och höjer regionens ranking som logistiskt etableringscenter, säger Örebro kommuns etableringsansvarige Mats Helgesson.

Från centrallagret i Örebro distribueras vitvaror och småelsprodukter till drygt 420 Elon- och Elkedjanbutiker, samt de vitvaror som EEL enligt avtal hanterar för Euronics 40 butiker. Tanken är att teckna fler avtal av samma typ:

– Vi ligger i förhandlingar med andra kedjor i Norden för att ta hand om deras inköp och distribution av varor. Med den typen av stordriftsfördelar kan vi erbjuda konkurrensmässiga priser. EEL är redan nu Nordens största inköpare och distributör av vitvaror, säger Christer Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079