23948sdkhjf

Storslam för DSV i prestigefylld ICA-upphandling

På onsdagen offentliggjorde ICA att det blir DSV Road som kammar hem en av årets hittills största fraktupphandlingar på den svenska inrikesmarknaden för dagligvarutransporter. Det mångåriga avtalet omfattar direktdistribution från ICA:s distributionscentraler i Kungälv och Helsingborg till cirka 500 butiker i södra Sverige.
Tillsammans med tidigare uppdrag växer DSV Road därmed som en av ICA Sveriges ledande transportörer när avtalet träder i kraft i oktober.
Ett antal transport- och logistikaktörer har varit med i denna omfattande transportupphandling – förutom DSV Road bland andra DB Schenker, PostNord och Bring samt ett antal regionala transportföretag/lastbilscentraler i södra och västra Sverige. Och nu är det klart att det är DSV Road som vunnit detta uppdrag.
Hittills har ICA Sverige använt sig av bland andra DB Schenker, Fraktkedjan Väst och GLC för dessa transporter.
ICA Sverige har i upphandlingen ställt höga kvalitets- och miljökrav på sina underleverantörer.
DSV Road framhåller att ICA Sverige valde DSV Road för dessa omfattande transporter för att man bedöms leva upp till dessa kvalitets- och miljökrav i kombination med ett konkurrenskraftigt produktionsupplägg.
- Våra möjligheter att tillgodose ICA Sveriges distributionsbehov och krav på miljövänliga transportalternativ, har lagt grunden för ytterligare uppdrag, säger Magnus Malmqvist, vd i DSV Road AB. Vi planerar att sätta in moderna och miljöanpassade ekipage på våra nya flöden för att klara de krav som ställs. Målet är att gå över till miljöfordon för distribution i sydvästregionen under tiden avtalet löper. I tillägg arbetar våra organisationer väldigt bra tillsammans och vi ser fram emot att utöka vårt samarbete ytterligare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063