23948sdkhjf

DHL-lager totalförstört i storbrand

DHL:s lager i Ljungby brann i fredags ned till grunden, och på grund av de stora värden som gått förlorade är en utredning om mordbrand inledd.
Inga personer kom till skada i branden, alla medarbetare hade redan lämnat lokalen när branden bröt ut tidigt på fredagskvällen. Lagret innehöll möbler, reklammaterial, storköksdetaljer, väggfärg och wellådor. Räddningstjänsten larmades vid 18-tiden, men elden spred sig snabbt till andra delar av byggnaden och hela fastigheten var snart övertänd.

Totalt jobbade ett 50-tal brandmän från Värnamo, Växjö och Älmhult i släckningsarbetet, men det dröjde ända till lördagsmorgonen innan man fick branden under kontroll.

– I Ljungby har vi sedan tidigare haft externlager för att hantera de stora volymerna framförallt för möbler. Ett av dessa externlager kommer vi nu att kunna nyttja på kort sikt. På detta sätt kan vi för vår största kund bedriva utleveranser redan från och med idag, måndag, berättar Stina Petrini, kommunikationschef för DHL Freight i Sverige för Transport & Logistik iDag/Transportnet.
– Våra medarbetare på plats har gjort en stor insats i helgen och inventerat allt som fanns i den nedbrunna fastigheten.

Än finns inga siffror på hur stora värden som gått förlorade i branden, men det handlar om så pass stora summor att polisen inlett en utredning om mordbrand. Även brandorsaken är oklar, och DHL avvaktar den tekniska utredningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065