23948sdkhjf

DSV tar Schenker-åkare för Ica-uppdrag

DSV Road kommer att använda sig av de före detta välkända DB Schenker-transportörerna Götene Kyltransporter i Götene och Börje Jönsson Åkeri i Helsingborg för en stor del av de frakter för Ica i södra och västra Sverige som DSV Road nyligen har vunnit.
Ulf Johansson, vd och ägare i Götene Kyltransporter och Ulf Jönsson, vd och ägare i Börje Jönsson Åkeri, bekräftar för Transport & Logistik iDag/Transportnet att de kommer att utföra transporter för Ica Sverige via DSV Road.
Transport & Logistik iDag/Transportnet rapporterade i förra veckan om att DSV Road tagit hem det omfattande och prestigefyllda uppdraget för Ica Sverige att distribuera varor från Icas distributionscentraler i Kungälv och Helsingborg till cirka 500 butiker i södra och västra Sverige.
DSV Road kommer att använda sig av två av landets mest välrenommerade åkerier för en stor del av dessa transporter. Det handlar om Götene Kyltransporter i Götene och Börje Jönsson Åkeri i Helsingborg som tidigare varit transportörer för DB Schenker parallellt med att de utför uppdrag för egna direktkunder.
Börje Jönsson Åkeri var under många år transportör för DB Schenker mellan Skåne/Halland och Värmland. Detta linjesamarbete avslutades för snart fem år sedan.
Götene Kyltransporter har utfört tempererade transporter samt viss linjetrafik för DB Schenker. Detta samarbete upphörde den 31 maj i år.
Såväl Götene Kyltransporter som Börje Jönsson Åkeri har mångårig erfarenhet av transporter av tempererat gods. Båda åkerierna kommer att sätta in Euro 6-lastbilar för dessa transporter. Båda åkerierna kommer dessutom att använda personal som lyder under svenska anställningsvillkor.
Börje Jönsson Åkeri redovisade 2012 en omsättning på 277 miljoner kronor. Omsättningen i Götene Kyltransporter uppgick 2012 till 186 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062