23948sdkhjf

Lindes nya fixar dubbla skift

Linde Material Handling utvecklar nya truckar med litium-jonbatterier, som kan lagra dubbelt så mycket energi i samma utrymme.
De nya truckarna lanseras på marknaden i två etapper. Först ut att lanseras med litium-jonbatterier blir Lindes låglyftare T16 till T20 för gående förare, som är utrustade med ett 86-Ah batteri, som finns med en lastkapacitet på 1,6–2,9 ton från september. Truckarna, inklusive styrenhet och elektronik, batterier och laddare, blir delar av ett system som kommunicerar via CAN-bussen. Syftet är att minska energikostnader och öka produktiviteten.

Lanseringen av truckar med litium-jonbatterier förväntas driva försäljningen av eldrivna industritruckar. Dubbelt så mycket användbar energi kan lagras i samma batteriutrymme med litium-jonbatterier, vilket gör att de kan köras i två skift istället för ett.

Etapp nummer två är planerad till början av 2015 och omfattar andra truckar som lanseras på marknaden. Dessa inkluderar Linde T16 till T20 låglyftare för gående förare med ökad batterikapacitet, Linde T20 till T24 AP/SP låglyftande truckar med plattform, Linde N20 och N20 HP låglyftande plocktruckar, och Linde P30C och P50C dragtruckar. De är alla utrustade med batterier på 210 Ah eller 550 Ah och en installerad kapacitet på 3.93 kWh eller 10.58 kWh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062