23948sdkhjf

De går ihop och bildar nordisk logistikjätte

Logistikaktören Memnon Networks förvärvar Unifaun och skapar Nordens största leverantör av transportadministration.
– Ett samgående kommer att förbättra förutsättningarna för oss att växa på den europeiska marknaden, säger Memnon Networks vd Martin Randel till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

– Vi ser synergier framför allt på kompetenssidan – genom att bli ett får vi dubbla kompetensen, och vi kan satsa mer på produktutveckling och forskning.

Förvärvet tillkännages på fredagseftermiddagen. Memnon Networks och Unifaun kommer tillsammans att sätta upp gemensamma mål för den Europaexpansion som står högt på den gemensamma agendan. Exakt hur den nya verksamheten ska organiseras är ännu inte klart, men tanken är att fortsätta att existera som två bolag med två varumärken på den svenska och den finska marknaden.

Det händer massor i Europa. Vi tror att storleken och skalan är en väldigt viktig del, konstaterar Martin Randel.

Han upplever att det finns aktörer som är större, även om de ligger efter Memnon och Unifaun rent tekniskt och inte har lika utvecklade system, och tycker sig ha nått ett vägval:

– Ska vi ha en svensk champion som sitter här på den svenska marknaden och är bäst här? Vi vill ha en svensk aktör som europeisk champion.

Arbetet med att få ihop de bägge bolagens verksamhet drar igång på allvar efter sommaren.

Memnon Networks och Unifaun står tillsammans bakom de mest använda TA-systemen på den nordiska marknaden. Några av dessa är: Web-TA, Memnon Apport, Unifaun Online, Pacsoft Online, DHL Multishipping, DSV e-services, Skicka Enkelt, Online Pakkeporto och Itella Smartship. Systemen används i över 75 länder och hanterar dagligen cirka 800 000 försändelser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062