23948sdkhjf

Green Cargo satsar intermodalt Skåne – Stockholm

Nu lanserar Green Cargo en effektiv järnvägslösning med konkurrenskraftiga in- och utlämningstider för intermodala transporter mellan Skåne och Stockholm. Green Cargo länkar samman såväl hamnarna som terminalerna i Malmö, Trelleborg och Helsingborg med Årsta i Stockholm.
Fem dagar per vecka fraktas stora intermodala volymer mellan Skåne och Stockholm. Nu kopplas godset från kombiterminalerna och hamnarna i Skåne ihop för att öka effektiviteten och fyllnadsgraden i tågen som går till Stockholms-området. I satsningen blir även Norra hamnen i Malmö en del av Green Cargos intermodala nätverk vilket ger nya volymer möjlighet att transporteras på ett klimatanpassat sätt mellan Skåne och huvudstaden.
- I vårt nätverk kan vi bygga den här typen av lösningar och på så vis erbjuda marknaden ett väldigt bra järnvägsalternativ, säger Richard Kirchner, försäljningsdirektör i Green Cargo. Genom att konsolidera gods från kombiterminalerna och hamnarna i Malmö, Trelleborg och Helsingborg kan vi öka fyllnadsgraden avsevärt i tågen som går från Skåne till Stockholm. Vi får en uthållig lönsamhet för förbindelsen samtidigt som vi kan erbjuda våra kunder effektiva transporter med korta ledtider.
Transporterna från Skåne går fem dagar per vecka, måndag till fredag, med utlämningstid dagen efter i Årsta klockan 05.00, tisdag till fredag, och 07.00 på lördagar. Från Årsta kommer transporterna gå måndag till fredag och finnas för utlämning dagen efter i Helsingborgs hamn 07.30, Malmö Norra hamnen 08.30 samt Trelleborg Kombi 09.30.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063