23948sdkhjf

Managementkonsult ny vd i Foria

Forias nuvarande vd Christer Svalin slutar som vd till årsskiftet och nu har styrelsen i Foria anställt Bettina Hammargren som från den 1 september tar över rollen som vd i ett av Sveriges största transport- och maskintjänstföretag.
Forias styrelseordförande Håkan Larsson framhåller att man i rekryteringsprocessen medvetet letat utanför den traditionella ”boxen” med målsättning att hitta någon med ett så kallat utifrånperspektiv.
- Vi ville gärna hitta någon som kan komma in i vår organisation och se saker och ting på ett nytt sätt, säger Håkan Larsson. Med Bettina som vd får vi det och dessutom en rejäl höjning av kompetensen inom modernt ledarskap. Det är vi säkra på kommer lyfta vår organisation ytterligare.
Bettina Hammargren har en bakgrund som managementkonsult inom organisation, ledarskap och personalutveckling och har även arbetat i ledande positioner inom bland andra SAS och Swedavia.
- Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen att leda Foria och fortsätta den spännande resa som vi befinner oss på, säger Bettina Hammargren. Vi har ett starkt varumärke, en stor branschkompetens och en entreprenörsanda som jag tilltalas av.
Bettina betonar att hon kommer att fokusera på att skapa de bästa förutsättningarna för medarbetare och Foria-företagare för fortsatt tillväxt, ha ett starkt hållbarhets- och miljöfokus och fortsatt jobba för nöjda kunder och en effektiv organisation.
- Vi är jätteglada över att kunna tillkännage det här, säger Håkan Larsson. Det var många sökande till tjänsten men med Bettina kände vi att det klickade direkt!
Christer Svalin kommer att arbeta kvar i bolaget med en rådgivande roll fram till årsskiftet 2014-2015.
Foria, med huvudkontor i Södertälje, är ett av Sveriges största transport- och maskintjänstföretag (LBC) och verkar i östra Sverige. Foria förfogar över cirka 1 500 lastbilar och maskiner och omsätter drygt 1,4 miljarder kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078