23948sdkhjf

Rekryteringsstopp för filippinska förare hos Dinotrans

Lettiska Dinotrans – som för närvarande har ett 140-tal filippinska förare – gör nu ett uppehåll med ytterligare rekrytering av lastbilsförare från Filippinerna.
Det bekräftar Staffan Resare, CEO i Dinotrans:

– Vi kommer nu att göra uppehåll fram till september i år med rekrytering av nya förare från Filippinerna, säger han till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

– Skälet är att det för närvarande finns lediga kompetenta chaufförer i Lettland att tillgå till följd av en allmän nedgång i lastbilstrafiken till Ryssland vilken antagligen kommer att öka igen mycket smart.

Staffan Resare betonar att rekrytering i Filippinerna fortfarande är det alternativ som Dinotrans ser som bäst på medellång sikt.

Transport & Logistik iDag/Transportnet har i omgångar sedan början av 2013 rapporterat om att ett av norra Europas och Baltikums större dragbilsåkerier, Dinotrans, med Staffan Resare som CEO och huvudägare i Dinotransgruppen, bemannar ett stort antal av åkeriets sammanlagt 260 dragbilar med filippinska förare. För närvarande använder sig åkeriet av 140 filippinska förare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062