23948sdkhjf

CapMan förvärvar Malte Månson

CapMan Buyout X-fonden förvärvar majoriteten av aktierna i den svenska fordons- och motorspecialisten Malte Månson som förfogar över ett av Sveriges största oberoende nät av tunga serviceverkstäder. CapMans investering skapar möjligheter för tillväxt och expansion på en marknad med mycket goda framtidsutsikter.
alte Månson, grundat redan 1918, driver en av Sveriges största oberoende kedjor av serviceverkstäder med inriktning främst på kommersiella fordon. Gruppen har sitt huvudkontor i Skänninge, och är verksamt på 12 orter. Verkstäderna är auktoriserade för ett flertal kända tillverkare inom fordons- och motorbranschen. Bolaget bedriver dessutom agenturverksamhet för bland annat dieselmotorer för industriellt bruk. Gruppen omsätter cirka 330 miljoner kronor och har drygt 120 anställda.
CapMan Buyouts strategi är att investera i onoterade medelstora företag som bedöms ha goda möjligheter att utvecklas genom det stöd CapMan kan erbjuda i form av kapital och industriell kompetens.
- Malte Månson har hög kompetens kring motorer och service av motorfordon och har en stark position på en marknad där dominansen från ett fåtal aktörer kring service av tunga lastfordon är på väg att brytas upp, säger Tobias Karte, Investment Director i Capman Buyout. Dessutom är Malte Månson verksamt på en fragmenterad marknad med betydande möjligheter till förvärv och konsolidering. Malte Månson har också ett välkänt varumärke, stark ledning och kunnig, engagerad personal, faktorer som alltid är viktiga för våra investeringsbeslut.
Malte Månsons vd Dan Nilsson framhåller att han har mycket goda erfarenheter av CapMans engagemang och kompetens under den period som bolaget haft insyn i Malte Månson.
- CapMan har spelat en viktig roll i framtagandet av den affärsplan som nu börjar bära frukt, säger han. Malte Månson behöver en finansiellt stark ägare som CapMan för att långsiktigt säkra och utveckla bolagets verksamhet. Vi kan nu också ta till vara de möjligheter till expansion som finns inom den fragmenterade marknaden.
Parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingens storlek. Efter förvärvet av majoriteten i Malte Månson kontrollerar CapMan cirka 86 procent av bolagets aktier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128