23948sdkhjf

RushRail åter på banan

Järnvägsoperatören RushRail är efter företagsrekonstruktionen fullt operativ och har fokus på sina kunder och nya affärer.
RushRail AB har varit under rekonstruktion sedan december 2013, vilket Transport & Logistik iDag/Transportnet tidigare har rapporterat om. Bakgrunden är att RushRails kund Intercontainer Scandinavia (ICS) gick i konkurs i februari 2013. Konkursen ledde till att RushRail tappade cirka 100 miljoner kronor i omsättning samt resulterade i betydande direkta och indirekta förluster.
Tingsrätten beslutade den 27 maj 2014 om ackord och att företagsrekonstruktionen därmed kan avslutas. Bolaget gick ur rekonstruktionen efter att beslutet vunnit laga kraft den 17 juni. Det innebär att RushRail nu är fullt operativt, men med en väsentligt starkare balansräkning än tidigare och med ett starkt stöd från alla samarbetspartners, leverantörer och andra intressenter.
– Jag är stolt över att RushRails medarbetare har levererat allt och lite till för våra kunder under rekonstruktionen, säger Rush Rails vd Jan Lindqvist. Nu är det nya tag som gäller och vi ser med tillförsikt på framtiden. Marknaden vill ha ett oberoende och flexibelt Järnvägsföretag på godssidan – det har framgått under denna process.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079