23948sdkhjf

Söderåsbanan förbereds för mer gods

Söderåsbanan i västra Skåne rustas upp för att klara fler, snabbare och tyngre tåg – och fler godståg genom Hallandsåsen. Nu har etapp två invigts.
Den andra etappen av projekt Söderåsbanan, där Strukton Rail på uppdrag av Trafikverket rustar upp banan, innebär en ökad kapacitet att ta emot fler godståg. Signalsystemet byggs ut så att tågen kan fjärrstyras från Malmö, vilket ökar kapaciteten och möjliggör fler tåg och högre hastigheter på banan. I Billesholm byggs enkelspår ut till dubbelspår och en flertal järnvägsövergångar byggs om.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd invigde den andra etappen i Billesholm den 19 juni, och byggstart blir senare i sommar.

Söderåsbanan mellan Åstorp och Teckomatorp är en del av Godsstråket genom Skåne, och trafikeras idag av ett par godståg per dygn. För att utföra de arbeten som planeras kommer banan att vara stängd 1 januari–5 oktober 2015.

Etapp tre innebär rustning för att öka Söderåsbanans kapacitet att ta emot en stadig trafik av Pågatåg, vilket ska förbättra möjligheten till arbetspendling för de boende i regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063