23948sdkhjf

Ny mobilapp mot trafikdöd

Almi Invest har investerat i en ny mobilapp från företaget Irezq, som ska rädda liv på svenska vägar genom att ge Räddningstjänsten mer information.
Appen, som finns för både Iphone och Android, kan känna av om användaren varit med om en trafikolycka genom de smarta telefonernas inbyggda sensorsystem, och ska kunna skilja på om det handlar om en allvarlig olycka eller om luren bara tappats i golvet. Vid en olycka kan appen sedan föra vidare information om exempelvis fordonets position, förarens hälsodata, om hen lider av någon sjukdom samt hur många passagerare som finns i fordonet.

– Det är nämligen ett problem att räddningspersonal anländer mer eller mindre oförberedda till en olycksplats. Om de vet i förväg att föraren lider av någon specifik sjukdom eller hur många passagerare som befinner i den olycksdrabbade bilen, så är detta väsentlig information som kan rädda liv. Den här appen lyfter säkerheten kring olyckor till en helt annan nivå, säger Robert Vass, Investment Manager på Almi Invest i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062