23948sdkhjf

Tysk logistikjätte växer i Sverige

Den tyska logistikjätten Dachser fortsätter att plocka marknadsandelar i Sverige och slår omsättningsrekord för femte året i rad.
Dachers nettomsättning på den svenska marknaden ökade till 281miljoner kronor under 2013, jämfört med 263 miljoner året innan. År 2009 låg den svenska nettoomsättningen på 179 miljoner kronor, vilket innebär att Dachsers omsättning ökat med cirka 57 procent på fem år. Man har under samma period gått från 301 anställda till 370 ifjol.

På den svenska styckegodsmarknaden har Dachser idag nått en andel på 3,9 procent. Globalt är motsvarande siffra 2 procent.

– Vi är på rätt väg i Sverige och har därför också valt att investera kraftigt i Göteborg, där vi snart har färdigställt en ny stor terminal på 2 600 kvadratmeter. Vi har också öppnat en filial i grannlandet Finland och fortsätter expansion av vårt europeiska och interkontinentala nätverk genom flera förvärv under 2013, säger Finn Skovbo Pedersen, Managing Director, Dachser Nordic, i en kommentar.

– Vi har samtidigt genomfört organisationsförändringar och förstärkt säljstrukturen vilket förväntas ge resultat under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078