23948sdkhjf

Northland ställer in betalningarna

Den 30 juni ställde gruvbolaget Northland in sina betalningar till leverantörer och borgenärer. Det handlar om en så kallad informell rekonstruktion till följd av att Northland misslyckats med att hitta finansiärer för en långsiktig finansieringslösning.
En stor del av Northlands leverantörer återfinns hos transportföretag/åkerier och logistikbolag. I dagsläget är det osäkert hur Northlands anställda kommer att påverkas och bolaget har inlett en dialog med berörda fackförbund.
- I nuvarande situation anser jag att en informell rekonstruktion av företaget har förutsättningar att lyckas, säger Northlands rekonstruktör Lars Söderqvist. Genom denna informella rekonstruktion är det möjligt att nå bästa möjliga lösning för alla borgenärer.
Lars Söderqvist framhåller att det också finns en andra chans om den informella rekonstruktionen inte skulle gå planenligt.
- Om processen inte skulle gå som planerat har företaget alltid möjligheten att senare ansöka om en formell rekonstruktion, säger han. Detta för att ytterligare skydda företagets värde till förmån för alla borgenärer.
Transport & Logistik iDag har tidigare rapporterat om den tidigare företagsrekonstruktion som genomfördes i Northland Resources i början av 2013.
Transport & Logistik iDag/Transportnet har även tidigare rapporterat om att Northland Resources funnit en oexploaterad malmåder och har byggt upp två helt nya järnmalmsgruvor i Kaunisvaara – Tapuli och Sahavaara i Pajala-området. Produktionen startade under sista kvartalet 2012 och distributionen första kvartalet 2013.
Från gruvan transporteras malmkoncentrat med lastbil till Pitkäjärvi utanför Svappavaara. Här har det byggts en omlastningsstation som är den första delstationen i logistikkedjan. Lastbilarna kör in i terminalen och sidotippar malmen som sedan lastas om till järnvägsvagnar med hjullastare. Därifrån går det sedan vidare på malmbanan till hamnen i Narvik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079