23948sdkhjf

Svensk-finsk bulktransportjätte ser dagens ljus

AkkaFrakts affärsområde Bulk och Powder-Trans går samman och bildar det nordiska bolaget BulkTEAM. BulkTEAM blir marknadsledande inom bulktransporter på den nordiska marknaden.
Den nya nordiska bulktransportaktören BulkTEAM AB kommer att starta sin verksamhet i höst och består av AkkaFrakts avknoppade affärsområde Bulk samt Powder-Trans svenska dotterbolag. Tillsammans med Powder-Trans kommer BulkTEAM att omsätta cirka 110 miljoner kronor per år och kommer att förfoga över cirka 100 lastbilsekipage. Därmed blir det nya bolaget marknadsledande i Norden inom detta segment.
BulkTEAM kommer att ägas till lika delar av AkkaFrakt och Powder-Trans och ha sitt säte i Malmö. Powder-Trans-koncernens vd Fredrik Blomqvist blir vd även för BulkTEAM.
- Tack vare sammanslagningen är vi rustade att möta de krav som marknaden ställer, både i dag och i morgon, säger AkkaFrakts vd Lars Heidenberg. Vi är glada över att ha hittat en partner som har samma syn på utvecklingen inom bulk som vi och som tillsammans med oss vill leda utvecklingen inom området.
Powder-Trans och AkkaFrakt konstaterar att allt fler upphandlingar inom bulktransportsektorn går från att tidigare ha varit nationella till att i allt större utsträckning bli nordiska. Det är en konsekvens av att industrierna går från mindre produktionsenheter till större enheter. Därmed efterfrågas partners som kan hantera hela den nordiska marknaden. Därför kommer BulkTEAM att ha ett starkt nordiskt fokus och erbjudande.
- Våra bolag håller samma höga standard gällande utbildning, säkerhet och miljö, säger BulkTEAM:s tillträdande vd Fredrik Blomqvist. Det gör att BulkTEAM utöver transport blir en helhetsleverantör inom exempelvis produktionsuppföljning och spårbarhet.
Bolaget kommer att ha nordiskt registrerade lastbilar och nordiskspråkiga förare för att kunna leva upp till de höga säkerhetskraven som ställs inom bulk. Det är exempelvis avgörande att kommunikationen vid kritiska moment som lastning och lossning fungerar problemfritt.
- Vi ser en enorm utvecklingspotential i att kunna arbeta med hela bulkmarknaden, säger Lars-Åke Büchau, Säljare Bulk på AkkaFrakt. Vår gemensamma expertis borgar för såväl kvalitet som säkerhet. Hantering av bulk ställer stora krav på exempelvis kunskap om säkerhetsrutiner. Det kan handla om vilka bulkprodukter som får lastas efter varandra eller den utbildning och de språkkunskaper som krävs för att förstå hur en lossning ska gå till mitt i natten vid en kemisk fabrik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063