23948sdkhjf

Ljungberg Fritzoe väljer Katrineholm för logistiken

Logistikposition Katrineholm hyr ut 7 370 kvadratmeter till Ljungberg Fritzoe. Ljunberg Fritzoe är leverantör av träskivor till de stora svenska bygghandlarkedjorna.
Katrineholm kommuns och Catenas gemensamma bolag Logistikposition Katrineholm AB, har tecknat hyresavtal med Ljungberg Fritzoe AB om 7 370 kvadratmeter. Fastigheten är belägen inom Katrineholms Logistikcentrum. Avtalet löper till sista december 2016 med en årshyra om cirka 1,5 miljoner kronor. Ljungberg Fritzoe AB är leverantör av träskivor till de stora svenska bygghandlarkedjorna.
- När vi nu behöver mer yta och ska driva lager och logistik i egen regi, lyckades vi hitta en perfekt fastighet för ändamålet intill kombiterminalen i Katrineholm, säger Thomas Ljungberg, vd i Ljungberg Fritzoe.
Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, framhåller att Katrineholms Logistikcentrum har ett bra läge med daglig tågpendel till södra Europa.
- Vi välkomnar den nya hyresgästen till kommunen och är övertygade om att de kommer att trivas, säger han.
Gustaf Hermelin, vd i Catena, framhåller att logistikläget och fastighetens utformning är optimal för hyresgästens verksamhet.
- Vi kan bara gratulera Ljungberg Fritzoe till att de hittat rätt samt Katrineholms kommun för ytterligare en bra etablering, säger han.
Till och från Katrineholms kombiterminal anländer och avgår dagligen ett antal tågsätt med vardera 38 lastbilstrailers och containers ombord. Sex dagar i veckan är Europa motpart och fem dagar i veckan står Göteborg i andra änden. I Katrineholm lastas trailers och containers av och rullar sedan vidare på svenska vägar till sin slutdestination. Transportsättet är mycket energibesparande och därmed miljövänligt i jämförelse med att transportera godset med lastbil hela vägen genom Europa.
Ljungberg Fritzoe AB ägs till lika delar av norska Treschow Fritzoe AS och Björn Ljungberg. Båda ägarna har en lång och framgångsrik historia inom norsk och svensk grossisthandel. Företaget importerar träbaserade skivmaterial från ledande producenter över hela världen och levererar sedan till de stora bygghandlarkedjorna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109