23948sdkhjf

DFDS vann kanalkampen

Den danska rederikoncernen DFDS – som för övrigt har en mycket stark marknadsposition när det gäller roro-trafiken mellan Skandinavien och Storbritannien/Belgien - har under lång tid kämpat mot Eurotunnels dominerande ställning i Engelska kanalen, som uppstod då Eurotunnel förvärvade det konkursdrabbade kanalrederiet Seafrance.
Rätten går på DFDS linje när det gäller DFDS klagan över att de gjorde gällande att Eurotunnel har en dominerande ställning då Eurotunnel även driver färjelinjen MyFerryLink i Engelska kanalen.
Beslutet innebär att Eurotunnel nu har ett halvår på sig att avveckla MyFerryLink. MyFerryLinks ägare har dock meddelat att man överväger att överklaga domen. De brittiska konkurrensmyndigheterna The Competition and Markets Authority, CMA, framhåller dock att beslutet står fast om att Eurotunnel inte längre får driva färjerutten mellan Dover och Calais.
- Beslutet från CMA är en bra nyhet för DFDS och våra 1 300 kollegor på våra färjerutter på Engelska kanalen, säger Niels Smedegaard, vd och koncernchef i DFDS. Vi kan nu börja genomföra våra planer för framtiden. Med hänsyn till alla involverade parter hoppas vi att beslutet träder i kraft snabbast möjligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094