23948sdkhjf

InPort har nya ägare

Sedan halvårsskiftet har InPort Intelligent Port Systems AB nya ägare – ett konsortium bestående av Anders Edström (industriman i Karlstad) och Tord Svanqvist (IT-entreprenör i Karlstad/Oslo) samt ALMI Invest Västsverige AB.
De nya ägarna till InPort ser stora expansionsmöjligheter för företaget på en global marknad där kostnads- och miljöeffektiva logistiklösningar blir allt viktigare.
Med affärssystemet Portit är InPort redan i dag ledande leverantör av IT-baserade logistlklösningar för hamnar. Systemet – so samordnar logistiken kring hamnars fartygsanlöp, godshantering, personalplanering och kundfakturering – används i dag av ett 30-tal hamnar i Norden.
- I Sverige är vi klart marknadsledande, i Norge är vi på väg att bli marknadsledande och i Danmark, Finland och Island har vi fått våra första kunder, säger Tord Larsson-Steen, vd i InPort Intelligent Port Systems. Vi har en bra produkt som passar alla nordiska hamnar och vi har nöjda kunder som ger oss goda referenser – därför sprider sig intresset för Portit från hamn till hamn.
InPort Intelligent Port Systems såldes i juni av Helsingborgs Hamn till ett konsortium bestående av två privata investerare – Anders Edström och Tord Svanqvist i Karlstad – samt ALMI Invest Västsverige AB. Helsingborgs Hamn kommer även i fortsättningen att vara kund till InPort.
InPorts huvudkontor ligger i Karlstad och företaget har 12 anställda. Ambitionen är att bolaget ska fortsätta sin expansion med ett starkt huvudkontor i Karlstad där funktioner som utveckling, projektledning och marknad/försäljning är placerade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125