23948sdkhjf

Itella byter namn till Posti Group

Den finska post- och logistikkoncernen Itella Abp byter den 1 januari 2015 namn till Posti Group Oyj. Främsta avsikten med förändringen är att förbättra kundupplevelsen och att tydliggöra bolagets identitet som ett finsländskt serviceföretag för post, logistik och näthandel.
Beslutet om namnbyte fattades tidigare den här veckan i samband med en extra bolagsstämma i koncernen.
Kuncernens logistiska affärsverksamheter i länder utanför Finland – bland andra Sverige – fortsätter tills vidare under namnet Itella. Opus Capita som erbjuder externaliserings- och automatiseringstjänster inom ekonomiförvaltning fortsätter under sitt eget namn som Posti Group Oyj:s underkoncern med syfte att internationaliseras starkt.
Namnändringen innebär att Itella upphör med att använda två varumärken i hemlandet Finland. I dag verkar Itella i Finland under namnet Posti för konsumentkunder och under namnet Itella för företagskunder. Från och med nästa år blir Posti bolagets enda varumärke i Finland som betjänar såväl konsument- som företagskunder.
Namnändringen är en del av bolagets nya vision som sträcker sig till år 2020. Namnändringen ar beretts under ett år på bolagets initiativ. Det nya namnet stärker koncernens identitet som leverantör av post-, logistik- och nättjänster. Koncernens post- och logistiktjänster fokuserar på att betjäna Finland och närmarknaden.
- Jag är mycket entusiastisk inför namnändringen och jag hoppas att våra kunder ser den som en positiv förändring, säger vd och koncernchef Heikki Malinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062