23948sdkhjf

Östeuropeisk åkerijätte nyanställer 400 lastbilsförare

Den ungerska åkerijätten Waberer´s fortsätter att dra fördel av de skeva konkurrensförhållandena som innebär konkurrensfördelar för de östeuropeiska ländernas åkerier genom att utöka sin personalstyrka med ytterligare 400 lastbilsförare.
Waberer´s, vars lastbilar flitigt trafikerar såväl Sverige som övriga länder i västeuropa, framhåller att de omfattande nyanställningarna av förare är nödvändig med tanke på att bolaget knyter till sig allt fler transportuppdrag och att man har utökat sin lastbilsflotta rejält.
För närvarande har Waberer´s närmare 4 000 förare som rattar de för närvarnde 3 232 lastbilsekipagen i åkeriet. Stordriftsfördelarna innebär även att åkeriets lastbilsflotta har ökat sitt årliga kilometeruttag med i genomsnitt 8,7 procent. Även fyllnadsgraden ökar för Waberer´s. Den uppgår för närvarande till 91 procent, vilket är en förbättring med 1,8 procent jämfört med förra året.
Waberer´s rapporterar att utbyggnaden av sitt nätverk inom EU fortskrider planenligt. Under våren öppnade bolaget ett dotterbolag i Frankrike (Paris). Under hösten öppnar Waberer´s ett dotterbolag i Storbritannien. I slutet av året kommer nya dotterbolag att öppnas i Nederländerna och Italien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062