23948sdkhjf

Saab-ägare förnekar obestånd

Saabs ägare Nevs, som begärdes i konkurs på tisdagen, hävdar att de inte är i obestånd, och att bolagets underleverantörer ska få betalt – så småningom. Nu dras konkursansökan tillbaka.
”Nevs tillgångar överstiger skulderna, men bolaget har inte tillräckligt med kontanta medel för att idag kunna betala samtliga utestående skulder. Nevs leverantörer kommer att få betalt, men Nevs kan idag inte säga exakt när.” Det skriver bolaget i ett pressmeddelande idag.

Underleverantören Labotest, som begärde National Electric Vehicle Sweden, Nevs, i konkurs i tisdags, valde på torsdagen att dra tillbaka sin konkursansökan. Anledningen är enligt bolagets vd att Nevs för diskussioner med tänkta samarbetspartners och investerare – bland annat två asiatiska fordonstillverkare – för att rädda situationen.

Produktionen i Trollhättan har i princip stått stilla sedan i maj, och så sent som i början av veckan fick ytterligare medarbetare bli arbetsbefriade.

”Ett beslut om när Nevs kan återstarta produktionen i Trollhättan kommer bolaget att kunna fatta när finansieringen är säkerställd, och när Nevs affärsplan är uppdaterad tillsammans med nya samarbetspartner”, skriver Nevs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094