23948sdkhjf

Mindre kostym ger mindre förlust för Green Cargo

Ökade transportvolymer och minskade personalkostnader ledde till en förlust på 23 miljoner kronor för Green Cargo under kvartal två.
Det är en resultatförbättring mot förlusten på 26 miljoner som redovisades under kvartal två 2013.

Transportvolymerna ökade med 7 procent under perioden. Totalt nådde Green Cargo en nettoomsättning på 1 062 under årets andra kvartal, jämfört med 1 048 miljoner under motsvarande period i fjol.

Totalt gör man en resultatförbättring på 77 miljoner för halvåret, jämfört med första halvan av 2013.

”Green Cargos transportverksamhet präglas fortsatt av låga volymer på en transportmarknad med mycket tuff konkurrens och pressade priser. Lägre personalkostnader, en effektivare produktion och en viss volymuppgång har dock bidragit till en resultatförbättring på 77 MSEK för det första halvåret jämfört med samma period 2013”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi ska nå ett resultatlyft med 400 miljoner kronor till 2016 och ett viktigt steg på vägen togs under våren då vi arbetade fram den nya organisationen för det framtida Green Cargo. Den gäller nu från 1 juni och medför steg för steg lägre personalkostnader både i produktionen och i de stödjande verksamheterna, säger Green Cargos vd Jan Kilström i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062