23948sdkhjf

Svensk lastbilsförare knivhotade norsk bilinspektör

En svensk lastbilsförare på ett svenskregistrerat lastbilsekipage knivhotade och försökte skada inspektören från det norska trafikverket Statens Vegvesen när inspektören skulle utfärda en överlastavgift.
Det är den norska branschtidningen Anlegg & Transports nätsajt at.no som rapporterar att denna händelse inträffade den 14 augusti vid 18-tiden på Taraldrud trafikstation utmed E6:an söder om Oslo. Både inspektören som skulle utfärda avgiften och de övriga som var med under kontrollen drog sig tillbaka och tillkallade polis.
När polisen kom till platsen uppträdde mannen hotfullt även mot dem. Chauffören greps och fördes till arresten och lastbilsekipaget placerades på ett inhägnat område.
- Chauffören har begärts häktad i fyra veckor för dråpförsök och våld mot offentlig tjänsteman, säger polisadvokat Knut Inge Stavang vid Follo polisdistrikt till at.no.
Statens Vegvesen har haft ett möte med dem som upplevde den hotfulla situationen på trafikkontrollplatsen.
- Vi arbetar nu med att bearbeta medarbetarnas intryck från händelsen, säger Geir Christer Mjösund, sektionsledare för utekontrollsektionen Region Öst till at.no.
Det har inte någon gång tidigare hänt någon motsvarande händelse som denna vid Taraldrud trafikkontrollplats. Dock har inspektörerna tränat på att hamna i sådana här farliga situationer. Christer Mjösund lovordar medarbetarna på trafikkontrollplatsen för att ha uppträtt enligt regelboken när knivsituationen var ett faktum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062