23948sdkhjf

Modejätte bygger Europalager i Sverige

Modekoncernen Varner-Gruppen, där bland annat Dressman, Cubus och Bikbok ingår, låter bygga en nytt jättelager i Vänersborg. Swisslog plockade hem storordern värd 415 miljoner kronor.
Norgebaserade Varner-Gruppens nya distributionscenter i Vänersborg kommer att ersätta de sex tredjepartslager som idag används för distribution bland annat till koncernens butiker i kedjorna Dressman, Cubus, Bikbok, Carlings, Wow, Volt och Urban. När distributionscentret står färdigt kommer det att rymma 40 000 pallplatser samt därtill 330 000 dynamiska platser i ett miniload-system samt 60 000 lådor i en Autostorelösning – och ska hantera hela den europeiska marknaden.

Swisslog plockade hem uppdraget som totalintegratör, vilket innebär att man kommer att sköta allt från design och leverans till integration av det nya distributionscentret. Ordern innefattar automatiska staplingskranar, ett bansystem för pall- och lättgods, en logistiklösning för hängande kläder samt en Autostore, som länkas ihop genom en crossbelt-sorter och Warehouse manager – Swisslogs eget styrsystem.

Ordern rymmer också ett långsiktigt drifts- och serviceavtal.

– Vi önskade en flexibel, kostnadseffektiv, ergonomisk och grön lösning. Swisslogs innovativa lösningsdesign var den slutligt avgörande faktorn, säger Anders Eriksson, logistikchef i Varner Retail AB.

Varner-Gruppen har över 1 380 butiker i Skandinavien, Finland, Tyskland, Island och Polen och en omsättning på drygt 12 miljarder kronor.

Integrationen startar i april 2015, för ett totalt övertagande sommaren 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063