23948sdkhjf

Trafikledare åtalas för grov korruption

En norsk trafikledare som är anställd på ett norskt kontor hos ett av de större nordiska transport- och logistikbolagen åtalas för grov korruption efter att ha tagit emot mutor.
Det är norska Aftenposten och Anlegg & Transport som rapporterar om att den 52-årige trafikledaren åtalas för att vid två tillfällen ha tagit emot mutor på 2 500 norska kronor av ett budtransportföretag. Det var det berörda transport- och logistikbolagets egna efterforskningar som avslöjade att ägaren av budtransportföretaget och den berörda trafikledaren hade ingått ett muntligt mutavtal.
Av det skälet har 52-åringen kallats till Oslo tingsrätt där han står åtalad för grov korruption.
- I detta fallet är det ett åtal om grov korruption trots att det handlar om väldigt små belopp, säger polisadvokat Susie Langsem till Aftenposten. Skälet är att den åtalade hade en beroendeställning som trafikledare.
52-åringen hävdar att han är oskyldig, men menar att det handlar om illasinnad ryktesspridning.
- Det hela handlar om avundsjuka och missunnsamhet bland chaufförerna, säger han till Aftenposten. Det är en cowboybransch där priserna har stått stilla i åratal.
52-åringen förnekar att han skulle ha tagit emot mutor, men förklarar att han under årens lopp har fått ett antal julgåvor men att detta upphörde för några år sedan i samband med att hans arbetsgivare införde striktare regler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078