23948sdkhjf

VTI och Liu bygger ny plattform

Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, och Linköpings Universitet ingår ett samarbetsavtal för att bland annat främja innovation.
Tanken med det långsiktiga avtalet mellan VTI och Liu är att förbättra förutsättningarna för både det praktiska och det strategiska arbetet inom utbildning, forskning, kompetensförsörjning och innovation.

– Vårt avtal innebär en strukturerad samverkan på bred front. Förutom det som handlar om FoU och innovationer kommer vi även att dela erfarenheter och samarbeta kring frågor som handlar om ansökningar och finansiering. Vi har redan elva doktorander tillsammans och dessutom samverkar vi om professurer, kommenterar VTI:s generaldirektör Jonas Bjelfvenstam.

Redan idag finns alltså en rad samarbeten, bland annat inom transporter, energi och klimat, citylogistik och trafikanalys.

– Vad vi hoppas nu är att avtalet öppnar ännu flera dörrar. Det kan handla om att bygga upp forskarskolor eller andra plattformar där fler fakulteter än som är fallet i dag kan komma att ingå, LiU:s rektor Helen Dannetun i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063