23948sdkhjf

Kraftig expansion av Alwexlager

Logistik- och transportföretaget Alwex i Växjö utökar sin terminal i Räppe med 20 000 kvadratmeter för att möta ökad efterfrågan och bädda för expansion.
Alwex tar över hela ytan i det som en gång var ett Ica-lager, där man sedan tidigare huserar på 30 000 kvadratmeter. Efter övertagandet har Alwex nu 51 600 kvadratmeter lager, terminal och frys, rapporterar Smålandsposten.

– Med hela ytan disponibel ges en handlingsfrihet när det gäller avtalslängder. Vi kan vara mer framåt på marknaden och kanske acceptera kortare avtal för kunder som har behov av tillfälliga lagringsbehov. På så sätt kan vi visa vad vi går för och sedan enklare kunna sälja in längre avtal på sikt, säger Alwex vd Mats Lundmark till tidningen.

– Vi har också en ny större lagringskund på väg in. Den flytten ska vara genomförd till årsskiftet. Samtidigt finns flera andra intressenter och redan i september ska en av de befintliga kunderna öka sin lagringskapacitet.

Bland de 20 000 kvadratmeter som Alwex nu tar över ingår ett obemannat automatiskt höglager, men den ökade kapaciteten väntas kunna kräva nyrekryteringar.

– Ambitionen är att växa ganska ordentligt och kunna fastanställa fler och ha färre inhyrda medarbetare. Nya kunder kommer säkerligen att kräva en viss ökning av lager- och terminalpersonal, säger Mats Lundmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094