23948sdkhjf

Roy Hansson gjorde mässklipp på 40 nya lastbilar

Scania fick en stororder under lastbilsutställningen i Jönköping på torsdagen. Det skånska transport- och logistikföretaget Eurolink beställde 40 nya dragbilar.
Scania fick ta fram stora orderblocket på lastbilsutställningen i Jönköping. På torsdagen tecknade nämligen Scania ett kontrakt om leverans av 40 dragbilar. Köpare är det skånska transport- och logistikföretaget Eurolink AB, som är en mångårig Scania-kund och med huvudkontor i Ljungbyhed.

Affären gäller 40 dragbilar av modellen R580, fordon som kan köras på biodiesel RME.

– Det här är väldigt viktigt för oss, säger Roy Hansson, vd i Eurolink AB. Det är viktigt med bränslefrågor och miljö och de här nya bilarna betyder en stor utveckling för vårt företag och vår förnyelse.

Åkeriet är specialiserat på logistik och arbetar med transporter inom många olika områden och med lång erfarenhet av transporter av fragmenterad metall, sopor, industrikemikalier med mera. Miljöfrågor och säkerhet har alltid stått i fokus för Eurolink AB. De nya Scania-dragbilarna kommer att levereras till åkeriet under 2014 och 2015.

– Det här är en jätteviktig affär för oss som bygger på en långsiktig relation och är ett kvitto på att vi har förstått kundens behov, säger Fredrik Påhlsson, säljare på Scania-Bilar Sverige.
Tobias Sigerstad, regionchef på Scania-Bilar Sverige, är glad över att Eurolink har valt Scanias V8 som är certifierad för biodiesel, RME.

– Det är en pålitlig motor samtidigt som den reducerar koldioxidutsläppen när den körs på biodiesel, säger han.

Roy Hansson har mångårig erfarenhet av åkeribranschen. Han var under många år ägare till Nils Hanssons Åkeri i Ljungbyhed som han tillsammans med sina medarbetare utvecklade till att bli ett av landets större åkerier som bedriver internationell trafik. 2005 såldes Nils Hanssons Åkeri till Nordstjernan. Efter ett antal år sålde Nordstjernan Nils Hanssons Åkeri till PostNord.

Sedan några år tillbaka driver Roy Hansson tillsammans med delägare och medarbetare det framgångsrika åkeriet Eurolink i Ljungbyhed.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063