23948sdkhjf

Hett med leveranser i skydd av mörkret

Nattliga leveranser ska avlasta ett tungt trafikerat Stockholms city. På Detaljhandelns Logistikdag medverkar aktörerna bakom det högaktuella projektet.
Stockholms Stad tillsammans med Volvo Lastvagnar, Lidl, Svebol Logistics och KTH, inledde i juni ett tvåårigt projekt där man testar att förlägga varuleveranser till innerstaden mellan klockan 22.00 och 06.00. Så kallade Off-Peak leveranser har kunnat införas genom att Stockholms Stad gett dispens för nattliga leveranser med en elhybridlastbil under projekttiden.

Initialt är det tre Lidl-butiker i centrala Stockholm som kommer att få sina varor levererade nattetid.

– Stockholms stad har sett fram emot starten av Off peak. Vi är glada att nu köra igång eftersom vi tror att det kan göra skillnad för leveranstrafiken. Dessutom är projektet en av åtgärderna i stadens förslag till Strategisk inriktning för bättre leveranstrafik 2014-2017 som lägger grunden för det kommande arbetet framöver, säger Erik Levander, en av två gods- och citylogistikansvariga på Stockholms stads trafikkontor, i en kommentar.

På Detaljhandelns Logistikdag, som äger rum den 27 november i Stockholm, kommer företrädare för projektet att berätta om erfarenheterna med Off-Peak leveranser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079