23948sdkhjf

Två hamnbolag blir ett varumärke

Ystad Hamn Logistik och Åhus Hamn & Stuveri går ihop i ett strategiskt samarbete.
De bägge hamnbolagen ska under hösten presenteras under ett gemensamt varumärke, även om ägarstrukturen är oförändrad och de ska fortsätta som två separata bolag med enskild avtals- och affärsverksamhet.

Ystad Hamn Logistik och Åhus Hamn & Stuveri ska tillsammans jobba mot gemensamma mål, som ökad konkurrenskraft för Skåneföretag, logistikutveckling i sydöstra Skåne och utveckling av infrastrukturen. Man kommer även att samarbeta i vissa operativa delar, som miljöfrågor, upphandling, IT-system och krisutveckling.

– Det ställs många, ofta kostsamma, krav på svenska hamnbolag och därför tror vi att det kommer att gynna både kunder och ägare att fler hamnbolag samarbetar. Våra bolag har många likheter och kompletterar varandra på ett sätt, som gör att vi kommer att kunna leverera en bättre kundnytta och bidra till en effektiv och miljövänlig transport- och logistikhantering i Skåne och södra Sverige, säger Björn Boström, vd i Ystad Hamn Logistik och och Fredrik Åsare, vd i Åhus Hamn & Stuveri.

All personal i de bägge bolagen kommer att ha kvar sina anställningar hos samma arbetsgivare som tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141