23948sdkhjf

Dramatisk räddning av Toyota-truckar

Högljudda truckar ställde till det när inspelningen av de nya Johan Falk-filmerna drog igång. Nu rullar inspelningarna, med stöd av Toyota Material Handling.
Den tredje och sista säsongen av polisfilmerna om Johan Falk började spelas in i nya lokaler för Strix Drama hösten 2013. Grannföretagets truckar av äldre modell var dock så pass högljudda att de störde inspelningen. Dessutom behövde filmteamet utrustning för att kunna lasta av lastbilarna med leveranser till inspelningsplatsen.

Strix kontaktade Toyota Material Handling för att få tag i tysta och moderna truckar, och sedan dess hyr teamet motviktstrucken Toyota Traigo 48 och lyftvagnen BT Lifter LHM230. För att minimera störande ljud hyr Toyota ut staplaren BT Staxio och lyftvagnen BT Lifter Silent, 30 procent tystare än en standardlyftvagn genom tystare hjul och bättre stötdämpning.

– Samarbetet med Strix Drama visar på ett bra sätt hur våra truckar används i många olika branscher och för många olika användningsområden, säger Eva-Karin Mattsson Senior Manager Business Solutions på Toyota Material Handling Sweden i ett pressmeddelande.

Inspelningen av de nya Johan Falk-filmerna pågår till november 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078