23948sdkhjf

Minister i stugmöte hos åkeri

Åkerinäringen i Småland fick besök av bostadsminister Stefan Attefall (KD) i slutspurten inför riksdagsvalet den 14 september.
På torsdagen besökte den kristdemokratiske bostadsministern Stefan Attefall de bägge Smålandsstenar-baserade transportföretagen Västbo Lastbilcentral och Västbo Transport. Vid mötet diskuterades åkerinäringen och bygg- och anläggningsbranschens situation så som den ser ut i dag samt framtida utmaningar i form av konkurrens, skatter och lagförslag.

– Vi hade ett mycket trevligt och avspänt möte, säger Gunilla Bengtsson, vd i Västbo Lastbilcentral till Transport & Logistik Idag/Transportnet.

– Det jag, utifrån Västbo Lastbilcentrals synpunkt, främst framhöll var osund konkurrens från aktörer med traktorer, dieselstölder, byggnation och infrastruktursatsningar.

Gunilla Bengtsson framhåller att när det gäller konkurrensen från aktörer med traktorer och andra fordonstyper så är det inte regelverket som är det största problemet.

– Problemet är snarare hur regelefterlevnaden följs upp, så att alla har samma förutsättningar, säger hon. När det gäller dieselstölder tog vi upp problemet med att kostnaderna för dieselstölder med tillhörande åverkan och bevakning ökar hela tiden.

En stor del av Västbo Lastbilcentrals verksamhet utgörs av uppdrag inom bygg- och anläggningssektorn.

– Ökad byggnation och mer resurser till infrastrukturbyggen är en viktig motor för både bygg- och anläggningssektorn och för transportbranschen, säger Gunilla Bengtsson.

Representanter från Västbo Transport, som är ett av landets större privatägda åkerier som utför inrikestransporter för DB Schenker, medverkade också under Stefan Attefalls besök i Smålandsstenar. Av det skälet var det naturligt att en annan fråga med stort fokus diskuterades vid mötet, nämligen konkurrensen från utlandsregistrerade lastbilar, cabotage, klampning av fordon samt förslaget om höjd kilometerskatt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062