23948sdkhjf

Tågpris till biltillverkare

På torsdagskvällen fick Volvo Cars och Volvokoncernen gemensamt ta emot Green Cargos årliga pris Årets Klimatkomet 2014.
Priset tilldelades Volvo för sitt gemensamma tåglogistikupplägg mellan produktionsanläggningar i Umeå, Göteborg, Olofström och Gent.

Det både bokstavligt och bildlikt tunga glaspriset delades ut av Green Cargos vd Jan Kilström till Johan Öhlin, Purchasing Manager Logistics, Volvo Cars och Erik Andersson, Vice President, Logistics Purchasing i Volvokoncernen.

De båda representanterna från Volvo Cars och Volvokoncernen tog emot utmärkelsen i samband med ett seminarium om hållbar logistik som Green Cargo arrangerade på Operaterrassen i Stockholm på torsdagen.

Fem dagar per vecka kör Green Cargos tåg för Volvokoncernen och Volvo Cars mellan Sverige och Belgien, i en rutt med namnet Tåg 8, som beskriver en åtta, med vagnar med delar för produktion av Volvokoncernens lastbilar och Volvo Cars personbilar från fabriker i Umeå, Göteborg och Olofström som möts i Älmhult och kopplas samman för vidare transport till Gent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063