23948sdkhjf

Citylogistik i Malmö till Detaljhandelns Logistikdag

Citydistributionen i Malmö ska samköras i ett gemensamt system för kommunala och kommersiella leveranser. På Detaljhandelns Logistikdag i Stockholm den 27 november berättar Max Hanander, projektledare Gatukontoriet i Malmö om detta pilotprojekt med namnet Samcity.
Vinnova har beviljat Malmö stad 4,14 miljoner kronor för detta projekt.

– Vi har tittat på hur näringsidkare och butiker ser på de här frågorna, säger Max Hanander till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Och det som sticker ut är två saker: Dels är tre av tio butiker i city positiva till samlastning – innan vi ens hunnit sälja in konceptet – dels ser väldigt många ett behov av att lösa returflödena.

Även från fastighetsägarnas sida har intresset visat sig vara stort.

– I och med att det behovet har visat sig vara så tydligt och gemensamt tänker vi oss ett samlat grepp, säger Max Hanander.

Samcity, med en total budget på 8,3 miljoner kronor för den etapp som rullas ut i skarpt läge runt mars 2015, är ett samarbetsprojekt med ett externt projektkonsortium där Lunds tekniska högskola, Svensk Handel, Fastighetsägarna Syd, Sveriges Åkeriföretag, Coop Medlem Syd och Citysamverkan ingår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094