23948sdkhjf

Trafikverket trimmar planeringsverksamheten

Vid årsskiftet sjösätter Trafikverket en organisation för effektivare planeringsverksamhet. Därmed förväntas myndighetens roll som samhällsutvecklare bli tydligare än hittills.
Verksamhetsområdet Samhälle får en ny och tydligare struktur, som genomsyrar både det nationella och det regionala arbetet. Organisationen blir plattare med en gemensam organisationsstruktur för alla regioner. Det nya namnet för verksamheten blir Planering, vilket är naturligt då de huvudsakliga uppgifterna är att planera trafik och att planera åtgärder.
- Infrastruktur är en av de viktigaste delarna när vi utvecklar vårt samhälle, var människor väljer att bo och arbeta och var näringslivet och handel kan etableras, säger Stefan Engdahl, Samhällsdirektör och blivande Planeringsdirektör. Vårt uppdrag kommer att bli tydligare och våra arbetssätt mer effektiva. Vi kommer alltså att kunna leverera mer samhällsnytta för pengarna.
Omorganisationen kommer inte att innebära någon förändring i antal anställda eller flytt till annan ort för verksamhetens medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063