23948sdkhjf

Super Gloria bjöd på upplyftande världsrekord i Lidhult

Transport & Logistik Idag/Transportnet var på plats i Lidhult på fredagen när Kalmar-reachstackern Super Gloria gjorde ett världsrekordlyft. Framför en inbjuden publik lyfte reachstackern en stålkomponent på över 100 ton på Kalmars produktionsanläggning i Lidhult.
Den nya reachstacker-serien DRG 1000-92 ZXS är världens största industriella reachstacker i Cargotec-ägda Kalmars mycket framgångsrika Glorai-serie. Den har en helt ny konstruktion som tagits fram för att uppfylla kundernas specifikationer, med lyftkapaciteter på upp till 120 ton beroende på användningsområde. Super Gloria-modellen har utökats med en särskilt upphöjd hytt för att förbättra sikten, och ett axelavstånd på 9,25 meter för maximal stabilitet.
- Lidhult är hemorten för Kalmar reachstackers, säger Stefan Johansson, marknads- och försäljningschef för Kalmar Reachstacker och Empty Container Handlers. Den här byn i de djupa smålandsskogarna i södra Sverige är produktutvecklingscenter för Kalmars mobila utrustning. Med tanke på det lokala bidraget till utvecklingen av den här världsrekordmaskinen är det bara rätt att teamet får ta del av historiebeskrivningen.
Transport & Logistik Idag/Transportnets chefredaktör som var på plats i Lidhult fick tillsammans med övriga besökare på evenemanget också en guidning i fabriken, möta experterna bakom maskinerna och se en parad med Kalmars senaste reachstackers, containerhanterare och gaffeltruckar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078