23948sdkhjf

DB Schenker stoppar leveranser till Rinkeby

DB Schenker stoppar tills vidare leveranser till Rinkeby. Skälet är att bolagets chaufförer har utsatts för rån, stenkastning och misshandel vid leveranser till denna Stockholmsförort.
- Vi kan helt enkelt inte garantera säkerheten för vår personal, säger Pierre Olsson, press- och informationschef på DB Schenker i Sverige till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Vi ser därför ingen annan möjlighet än att åberopa ansvarsbefrielse enligt bestämmelserna om Force majeure.
Pierre Olsson frmahåller att DB Schenkers förare inte vågar åka till Rinkeby och att detta naturligtvis är ett stort problem.
- Under de senaste veckorna har det skett flera incidenter mot våra utkörningsbilar, säger han. Vid ett tillfälle blev en förare överfallen och misshandlad i samband med att några personer försökte stjäla ur bilen. Chauffören var tvungen att uppsöka läkarvård och har efter en dryg vecka fortfarande inte kunnat komma tillbaka till sitt arbete. Det handlar om hjärnskakning och en utslagen tand.
Som en temporär lösning levererar DB Schenker försändelser med adress Rinkeby till Tensta istället. Det handlar om butiksvaror, medicin, tobak och andra godsslag. Vid vissa tillfällen har man använt taxi.
Det har vid tidigare tillfällen i andra delar av landet förekommit rån mot DB Schenkers förare och lastbilar.
- Men det har aldrig tidigare förekommit att våra förare utsatts för misshandel och hot, säger Pierre Olsson. Vi ser mycket allvarligt på det här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078