23948sdkhjf

Chilli väljer DB Schenker för logistiken

Inrednings- och möbelföretaget Chilli har beslutat att flytta in i DB Schenkers logistikanläggning i Arendal i Göteborgs hamn. Skälet är att detta är ett idealiskt logistikläge för stora importkunder.
- Vi vill kunna lägga vår energi på sortiment och försäljning och låter DB Schenker sköta logistikflödet åt oss, säger Thomas Moell, en av tre delägare i Chilli.
Chilli är en familjeägd butikskedja med 22 butiker runt om i landet och en webbshop där kunder kan beställa över Internet. De lämnar nu sitt gamla lager i Göteborgsstadsdelen Kallebäck och flyttar vid årsskiftet in i DB Schenkers toppmoderna miljöbyggnad i Göteborgs Hamn som är byggd enligt kraven på en så kallad ”Green Building” där energianvändningen är sänkt med minst 25 procent jämfört med kraven i Boverkets byggregler (BBR).
- Vi är inne i en expansiv fas där en ökad tillväxt gör att vi måste flytta, säger Mattias Moell som tillsammans med brodern Thomas och fadern Jack äger företaget.
Läget i hamnen och närheten till övrig infrastruktur gör att det totala transportarbetet för Chilli minskar.
- Vi valde DB Schenker Logistics för att de erbjöd en snabb lösning med det nya lagret vid Skandiahamnen, säger Mattias Moell. Läget i sig var också en avgörande faktor eftersom en stor del av vårt sortiment skeppas från fjärran östern.
Victoria Jönsson Öberg, Business Development Manager på DB Schenker Logistics, ser naturligtvis positivt på Chillis beslut.
– Det är kul att ett familjeföretag som haft sitt lager i egen regi i alla år väljer oss som partner, säger hon. Extra roligt är att vi även fick förtroendet att sköta all distribution från centrallagret.
Avtalet med Chilli är på fem år och kommer att sysselsätta cirka tio personer på en yta av cirka 7 000 kvadratmeter.
- Vi är glada över att Chilli förlägger sitt lager i Göteborgs Hamn, säger Magnus Kårestedt, vd i Göteborgs Hamn. Det finns en växande efterfrågan på lager och logistik i direkt anslutning till hamnen och DB Schenkers moderna logistikhall stärker Göteborgs Hamns totala erbjudande.
DB Schenker hyr ett 24 000 kvadratmeter stort logistikcenter av Göteborgs Hamn AB. Fastigheten ligger i Arendal, precis i anslutning till hamnen, och stod klar i slutet av 2013. Göteborgs Hamn har investerat 150 miljoner kronor i den toppmoderna logistikbyggnaden.
- Vi har ett ökat fokus på att utveckla ny logistikmark nära hamnen, säger Magnus Kårestedt. Det finns redan idag möjlighet för fler etableringar och inom kommande år kommer flera nya logistikområden att vara inflyttningsklara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078