23948sdkhjf

Leman förvärvar Dan Cargo

På måndagen, den 15 september, tog danska Leman International System Transport A/S över samtliga aktier i det danska speditions- och logistikföretaget Dan Cargo A/S med huvudkontor i Bröndby, Danmark och med tillhörande filialer i Taulov och Fredericia i Danmark samt med dotterbolag i Sverige och Norge.
- Det är med stor tillfredsställelse som vi genom övertagandet kan fullfölja den utveckling och stärka den värdegrund som Lemankoncernen bygger på, nämligen att optimera våra europeiska biltransporter, utvidga vår logistikverksamhet och garantera precisionen i leveranserna, säger Thomas Kröyer, CEO i Leman. Samtidigt arbetar vi för ett utvidgat och mer finmaskigt distributionskoncept som gynnar våra kunder.
Både Leman och Dan Cargo är väletablerade företag med mångårig erfarenhet av transporter och logistik.
Karsten Sörensen, hittillsvarande majoritetsägare och vd i Dan Cargo, framhåller att affären tillgodoser en önskan om att i en större organisation kunna föra Dan Cargos transport- och logistikverksamhet ett steg vidare.
- Dan Cargos placering i Bröndby och det gynnsamma logistikläget i det danska trekantsområdet ger stora fördelar för såväl kundsegmentet som för distributionen, säger Karsten Sörensen. Tillsammans med Lemans nuvarande verksamhet i Taulov skapar förvärvet stora möjligheter för att etablera ett gemensamt transportsystem och ett effektivare utnyttjande av lager- och logistiksystemet.
Med dotterbolag i Göteborg respektive Osloregionen skapas möjligheter att utveckla de båda bolagens aktiviteter på den nordiska marknaden och samtidigt dra nytta av betydande synergier.
- En viktig förutsättning har varit att vi delar samma värdegrund som den nya ägaren, säger Karsten Sörensen. Båda våra företag bygger på att genom motiverade medarbetare garantera hög kundnöjdhet och kontinuerligt säkerställa produktutvecklingen av transport-, logistik- och distributionslösningar. Jag är övertygad om att vår verksamhet kommer att vidareutvecklas på ett bra sätt och i rätt anda av Leman.
Thomas Kröyer och hans medarbetare är av den bestämda uppfattningen att de båda organisationerna kompletterar varandra på bästa sätt och vilar på samma affärsprinciper.
- Vi tror därför också att medarbetarna ser samarbetet som något attraktivt och förväntar oss en konstruktiv och engagerad inställning till samarbetet, säger han. Vi kommer naturligtvis att i nära samarbete mellan ledningarna i de båda verksamheterna arbeta för att optimera utvecklingen av gemensamma transport- och logistiktjänster, kvalitativt såväl som kvantitativt, och ser fram emot ett efterhand alltmer integrerat samarbete mellan organisationerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065