23948sdkhjf

Alwex växer med ny storkund

Transport- och logistikföretaget Alwex har kammat hem ett treårigt avtal för lager och distribution för Valora Trade, som bland annat för Carlshamn Mejeri.
– Det här är en marknadsledande och mycket intressant kund. Vi får nu in en stor aktör till vårt huvudlager, som står för ett jämt flöde och stora volymer under hela året, kommenterar Niklas Olofsson, marknads- och affärsutvecklare på Alwex Lager och Logistik.

Alwex, som tidigare rapporterats nyligen fördubblat ytan på sitt huvudlager i Räppe utanför Växjö, satsar hårt på att bli ledande som tjänsteleverantör av skräddarsydda transporter, entreprenad, lager och logistiklösningar i södra Sverige. Företaget har idag 180 anställda, och räknar med att behöva rekrytera för att klara expansionen, inte minst vid huvudlagret.

– En av de stora fördelarna med vårt lager i Räppe är att vi kan erbjuda kapaciteter för kylda och frysta varor samt kolonial på samma ställe. Det här var en av orsakerna att Valora valde oss. Många andra tillhandahåller sina olika delar på olika fysiska platser, men hos oss finns allt samlat och det är såklart en stor styrka för oss, säger Niklas Olofsson.

Valora Trade, som bland annat representerar Carlshamn Mejeri, Fishermans Friend och Quaker, flyttar in i Räppe under hösten för driftsättning den 1 januari 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078