23948sdkhjf

Omfattande läkemedelsdistribution till GDL

Tamro har valt GDL för transporter och distribution av läkemedelsprodukter inom Östergötland, Småland och Blekinge samt delar av Skåne.
Uppdraget – som är flerårigt – startar den 1 februari 2015.
Transporterna utgår från Tamros distribunal i Stockholm. Läkemedelsprodukterna kommer att transporteras från distribunalen i Stockholm till lokala terminaler i de geografiska områden som GDL fått ansvaret för. GDL kommer även att ansvara för distributionen från de lokala terminalerna till apotek i Östergötland, Småland, Blekinge samt delar av Skåne.
Affären kunde möjliggöras tack vare ett samarbete mellan GDL:s distrikt i Kalmar och i Linköping, som tillhör de geografiska områden som står för den största andelen i detta uppdrag. Även distrikt Helsingborg kommer att vara del av uppdraget med en daglig avgång från Stockholm till Skåne.
Uppdraget innebär en utökning för GDL Transports affärsområde Jordbruk/Industri/Handel. Uppdraget bidrar även till en fortsatt positiv utveckling av affärsområdet i distrikt Kalmar där vi det senaste året knutit till oss nya affärer med en omsättning om cirka 50 miljoner kronor. Detta har varit möjligt tack vare att GDL har duktiga och engagerade entreprenörer och medarbetare.
Tamro AB – som ägs av PHOENIX group som är en av de största läkemedelsdistributörerna i världen – är Sveriges ledande distributör av läkemedel.
Tamro är specialister på apotekslogistik. Varje dag levererar bolaget läkemedel samt hälso- och sjukvårdsprodukter till landets apotek. Tamro ansvarar för lagerhållning, distribution och utveckling av logistiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062