23948sdkhjf

Cliffton säger upp 191 förare

Peab-ägda Cliffton Mining tvingas säga upp samtliga 191 anställda chaufförer efter beskedet om att Northland Resources lägger ner verksamheten Kaunisvaara.
Cliffton Mining, ett varumärke under Peabs dotterbolag Swerock, har uppdraget att köra Northlands transporter av malmkoncentrat från gruvan i Kaunisvaara till Pitkajärvi utanför Svappavaara i en av Sveriges största logistikkedjor med lastbil.

Peab är en av de största fodringsägarna i Northland Resources, med utestående oprioriterade kundfordringar på 260 miljoner kronor. Jesper Göransson, vd för Peab, kommenterar Northlands verksamhetsstopp:

– Vi kommer att inleda en dialog med Northland för att klarlägga hur detta påverkar det avtal som finns tecknat mellan parterna avseende transport av järnmalmskoncentrat på lastbil. Utifrån detta kommer vi sedan att vidta åtgärder för att minimera kostnader för hantering av personal samt lastbilar.

Vid en presskonferens i Pajala under tisdagen framhöll dock Clifftons arbetschef Peter Bohm att chaufförerna fortfarande inte gett upp om jobben, utan hoppas att verksamheten snart är igång igen:

– Vi har folk från hela Sverige. En del veckopendlar, men det finns också såna som flyttat upp med familj och allt, säger Peter Bohm enligt Norrländska Socialdemokraten.

– Vi kör så länge det finns järnslig i lager, vilket bör ta några dagar. Sedan har vi jobb i Pitkäjärvi fram till, som det ser ut idag, fredag i nästa vecka. Men det kan bli längre. Allt som har producerats ska upp på en båt som är på väg in.

25 stycken 90-tonsekipage har rullat mellan Kaunisvaara och Svappavaara den senaste tiden.

– Vi kan bara hoppas på det bästa, säger Peter Bohm till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096