23948sdkhjf

Nytt verktyg ska kapa kostnader

Spara tid och kapa transportkostnader. Det är syftet med ett nytt TA-verktyg, Freight cost management från Memnon Networks.
Nya Freight cost management bygger på att transportköpare får ett beräknat pris redan vid bokningstillfället, och sedan har möjlighet att följa transportflödet och se vad som driver priset. Vid faktureringstillfället finns möjlighet till fakturakontroll, vilket innebär att det är ett verktyg med tre ben; prisberäkning, inläsning av transportfakturor i ett enhetligt system samt uppföljning.

– Vi kände att det fanns väldigt mycket för transportköpare att spara. Vi har identifierat ett behov och hittat ett sätt att knyta ihop transportfakturorna och ordern. Vad vi vet är det ingen som lyckats få till det här på ett smidigt och enkelt sätt tidigare, säger Tom Tingstadius, produktchef på Memnon Networks, till Transport & Logistik Idag/Transportnet.

Idén är inte ny, men under våren utkristalliserades sig tanken till en konkret plan och man byggde upp en kunskapsbank. Under ett par intensiva sommarmånader byggde Memnon Network sedan verktyget.

Direkt vid lanseringen i augusti hoppade en handfull kunder på, bland annat logistikföretaget Vchain.

– De som har kopplat på verktyget nu tycker alla att vi träffat Bulls Eye, och då måste man vara nöjd, konstaterar Tom Tingstadius.

Men det är inte bara funktionen som räknas. Stor vikt har lagts vid att ta fram en plattform som också känns lite roligare än tidigare, med diagram och grafik istället för klassiska listor och en funktion som är tydlig och enkel att lära sig.

Kärnan är dock den besparing som verktyget ska ge transportköpare, både i tid och pengar:

– Så här i början är vi lite försiktiga med att säga hur mycket kunderna kan spara med verktyget. Vi vill gärna få in ännu fler resultat från våra användare innan vi säger några definitiva siffror, men det vi sett hittills är besparingar på mellan 1,5 och 4 procent av transportkostnaderna, konstaterar Memnon Networks affärsutvecklingschef Leila Rosenstråle.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062