23948sdkhjf

Lidlexpansion spränger lager

Dagligvarukedjan Lidl har haft en så pass kraftig tillväxt, inte minst på färskvarusidan, att man nu måste bygga ut sitt lager i Halmstad.
De tre befintliga kyl- och frysrummen blir upp till tre gånger större än idag, och samtliga moderniseras också med bland annat nytt kylsystem. Det nya systemet kommer att återanvända spillvärmen till avfrostning av kylfläktarna och är betydligt mer energieffektivt än dagens.

– Kyl- och fryslagren anpassas till Lidls allt större utbud av färskvaror men också till att vi öppnar fler butiker i södra Sverige. Från början var Lidl en frukt- och grönsaksgrossist och det arvet vill vi vårda och utveckla med bästa möjliga utbud och förvaring, säger Anne-Lill Lindholm, projektledare på Lidl Sverige.

Den största kylen blir 2 635 kvadratmeter stor.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete med Lidl det senaste året när vi byggt till lagerbyggnaden och ett nytt frysrum för bake-off bröd. Nu ser vi fram emot att modernisera och anpassa de befintliga lokalerna till Lidls utbud och tillväxt, säger David Fritzson Bratt affärschef på NCC som fått uppdraget att bygga ut lagret.

Utbyggnaden har nu påbörjats, och ska vara färdig i september 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079