23948sdkhjf

Nytt stopp på Biltemas lager

En 100 kilo tung pall med varor föll från två meters höjd mot en anställd på Retlog, Biltemas lager, i Halmstad. Nu kräver Arbetsmiljöverket skyddsstopp.
Lagret invigde för sju år sedan, och sedan sex år tillbaka har facket krävt ett stoppskydd för att inte riskera nedfallande pallar, rapporterar Handelsnytt. I början av september inträffade dock en incident som höll på att kosta en lagerarbetare livet, vilket fick Arbetsmiljöverket att ställa krav.

– Det var verkligen tur att det inte hände någonting allvarligt. Att pallen istället landade en halv meter i från min kollega, säger Tony Kok, huvudskyddsombud på Biltemas lager Retolg AB i Halmstad till tidningen.

Arbetsmiljöverket kräver att Retlog sätter upp så kallade genomskjutningsskydd på hela lagret, och företaget har nu fram till den 1 november på sig att ta fram en plan för installation av dessa.
– Vi har drivit detta länge. Men det är trist att det måste ske en olycka för att det ska hända någonting. Vi har varit oroliga och frustrerade, säger Tony Kok.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.379