23948sdkhjf

Transportsäkerhet i fokus på konferens i Malmö

I samarbete med Polisen, Mentor Communications och Mercedes-Benz Sverige arrangerar Sveriges Åkeriföretag den 20 november i Malmö sin tolfte kostnadsfria transportsäkerhetskonferens.
- Förhandsintresset är stort inför konferensen, säger arrangören Per-Arne Nilsson till Transport & Logistik iDag/Transportnet. För närvarande har över 100 personer anmält sig till den här konferensen. Det finns fortfarande chans att anmäla sig till dagen.
På konferensen informerar polisen om sin nationella enhet för brottsförebyggande åtgärder mot transportnäringen.
Angreppen mot transportnäringen är fortsatt hög. De senaste fem åren har det skett en ökning med 52 procent ökning av den här typen av brottslighet
Lastbilsstölderna ökar. Mörkertalet runt angreppen är fortfarande svårt att identifiera. Vid konferensen kommer det att diskuteras hur man ska möta och förebygga morgondagens brott mot åkerinäringen.
På konferensen kommer bland andra Håkan Carlsson, kommissarie, Polisens nationella transportsäkerhetsgrupp att ge en nulägesbeskrivning av transport- och dieselstölderna i Sverige.
Anders Hall, enhetschef, Rikspolisstyrelsen, kommer att informera om polisens nya organisation med fokus på trafikpolisen inför 2015.
Rikskriminalchef Henrik Malmquist kommer att redogöra för vilka metoder den organiserade brottsligheten i Sverige använder sig av.
Annika A Jonasson, Kammaråklagare, Åklagarkammaren Trafikenheten kommer att redogöra för hur händelsekedjan ser ut – från anmälan till dom. Annika är en av två åklagare i Sverige som är specialiserade på trafikbrottslighet.
Pia Bergman, nationell samordnare, Skatteverket, håller ett föredrag med titeln ”För sund konkurrens på en internationell marknad – så arbetar Skattemyndigheten”.
Rickard Gegö, vd i Sveriges Åkeriföretag, och Mikael Nilsson, ordförande i samma organisation, kommer att ge sin bild på den svenska åkerinäringens förutsättningar inför 2015.
Konferensen kommer dessutom att innehålla ett heta stolen inslag, där förfrågan om medverkan har ställts till Beatrice Ask (m), ordförande i riksdagens justitieutskott och till Leif Pettersson, ledamot i riksdagens trafikutskott.
Anmälan till konferensen sker via Sveriges Åkeriföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078