23948sdkhjf

Upp för Green Cargo

Green Cargos sparpaket börjar ge effekt och under tredje kvartalet når man ett positivt rörelseresultat. Northlands gruvstopp väntas dock ge negativa effekter.
Green Cargo redovisar en nettoomsättning för årets tredje kvartal på 1 002 miljoner kronor, jämfört med 990 miljoner under samma period i fjol. Rörelseresultatet har tagit sig över noll och hamnar på 2 miljoner, mot -13 förra året. Resultatet efter skatt uppgick under kvartal tre till en förlust på 8 miljoner, mot en förlust på 9 miljoner i fjol.

– Ökade volymer, nya transportavtal och pågående effektiviseringsprogram är de viktigaste faktorerna för att vi ska vara en fortsatt stark partner till svenskt näringsliv. Men på sikt är det en nödvändighet för oss att efterfrågan på klimatvänliga transporter ökar. Här arbetar vi nu målmedvetet för att få fler företag att tänka nytt och anpassa sina befintliga logistikkedjor mot ökad hållbarhet, kommenterar Green Cargos vd Jan Kilström.

Hittills i år, under perioden januari–september har man nått en nettoomsättning på 3 139 miljoner kronor, mot 3 053 miljoner vid samma tidpunkt i fjol. Rörelseresultatet har så här långt uppgått till -40 miljoner, mot -132 miljoner förra året. Resultatet efter skatt för årets första nio månader uppgår till -78 miljoner kronor, att jämföra med -114.

”En viktig händelse efter periodens utgång är att Northland meddelat att de stoppar sin verksamhet på grund av ansträngd likviditet. Detta kommer påverka såväl intäkter som resultat negativt under resten av året”, konstaterar Green Cargo i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078